Minneverdig kulturnatt

Vi var altfor sene til å melde oss på, men det gikk sannelig likevel. Det ble en happening på årets kulturnatt!

Iben Mansfelds bilder rekker fra tak til gulv, omtrent, enda så høyt det er under taket. Skikkelig godt håndverk, avstemte farger, og så rekker du å se. Det er ikke akkurat behagelig, det du ser. Her er mye kamp!

Two positions of a woman viser et menneskes kamp mot patriarket, mot kjønnet, i overført og direkte betydning. Det er mye kjønn, og mest det mannlige.

Det er både vakkert og brutalt, og bildene som ramme for samtalen i podcastrommet gir mening. Bastian styrer ordet og Iben er hovedperson, og når samtalen hviler litt, påkalles publikum på utsiden av podvinduet. Og publikum deltar tidvis aktivt. Hva er feminisme? Hvem ivaretar det ikke-binære? Hva forventes av kvinner og hvilken rolle blir de ofte tilskrevet?

I cirka en time varer samtalen, som kun blir sendt ut i rommet ved siden av. Kanskje blir den redigert og delt. Men dette var både personlig og sterkt, og friheten ved ikke å streame direkte var nok viktig.

Vi har ikke helt bestemt hvor lenge utstillingen skal henge. Selv synes vi den er kjempekul. Hele lokalet ble totalforvandlet og urbant og sært, og vi har lyst til å ha den der en stund. Vi håper at våre impulsvenner som kommer innom jevnlig også vil ha sansen, selv om det ikke akkurat er bonderomantikk som henger der. Selv om det ser sånn ut. Mitt favorittbilde er rundt og rosemalt, eller noe sånt. Når du ser etter, er det ikke det allikevel. Sånt liker jeg. Å bli overrasket. Det er liksom akkurat det som ER med Impulssenteret. Det skal ikke være selvfølgelig og overflatisk. Så takk til Iben for tankevekkende kunst!

Kom og se! La deg provosere eller inspirere eller bli utfordret!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.