Scott Barry Kaufman

Scott Barry Kaufman er utropt til en av de 50 viktigste psykologene i USA i dag. Han forsker på og underviser i kreativitet, i positiv og humanistisk psykologi, i menneskelig potensial. Hans siste bok Transcend! er en videreutvikling av Abraham Maslows behovsteori, og en åpenbaring for gründeren av Impulssenteret. Her er jo faktisk forklaringen på hva det er for noe!

Transcend! er boken som forklarer seilbåtmetaforen for menneskelige behov. Den forklarer supert hvordan mennesker har behov for sikkerhet for å holde oss flytende og behov for vekst for å holde oss gående. Den forklarer faktisk også behovet for å skape, å være kreative. Hele boken er en hyllest og oppreisning til Abraham Maslow, som er mest berømt for en pyramide han aldri laget. Lytt til Scott Barry Kaufmans forklaring her! (og en flott podcast om det samme lenger nede på siden)

Messy minds er altså kaotiske hjerner. Forskning har vist at den kreative hjernen tar inn all verdens inntrykk som fyrer opp hele hjernen (glem venstre og høyre hjernehalvdel!) – som er nettopp årsaken til at det som kommer ut, er, vel, kreativt.

Scott Barry Kaufman har, som så mange andre som har forandret verden litt, måttet kjempe mot fordommer som barn. En hørselskade gjorde at han fikk spesialundervisning som om han var mindre intelligent. Disse testene som han måtte ta som barn, fulgte ham langt opp i studietiden. Men som den kreative nerden han var, fant han en fabelaktig måte å studere akkurat det han var ment å skulle studere, så han fikk bevist at måten vi tester IQ slett ikke alltid gir riktige resultat.

Den fantastiske historien om hvordan Scott fant ut at han var smart nok.
En fin samtale mellom Michael Shermer og Scott om Maslow, humanisktisk og positiv psykologi og ikke minst den nye seilbåtmetaforen.